tuinontwerp op maat

Houdt u van strakke lijnen en vierkante vormen of juist van weelderig groen? Uw wensen zijn de rode draad voor het tuinontwerp.
Een kwalitatief hoogstaande tuin valt of staat met een doordacht ontwerp, dit kan een "grove" schets zijn, een beplantingsplan of een maatvaste 2D/ 3D werktekening. Aan de hand van het tuinontwerp kunnen wij een passende offerte uitbrengen voor de aanleg of renovatie van uw droomtuin. Wij denken mee en adviseren waar nodig.

Naast particulieren zijn wij ook werkzaam voor bedrijven, VvE’s en instellingen.

duurzaam ontwerp

Sinds een aantal jaar is er steeds meer aandacht voor biodiversiteit, waterberging en verkoeling in de tuin.
Door de hete zomers en meer neerslag in één keer kan met verschillende materialen, slim waterbeheer en diverse beplanting een hoop overlast/ ellende voorkomen worden. Een slimme aanpak in het basis ontwerp maakt dat het in de zomer koeler is in de tuin, er minder wateroverlast of een te kort is én leven er meer essentiële insecten.

Door deze elementen mee te nemen in het tuinontwerp kunt u maximaal genieten van uw tuin en toch een steentje bijdragen aan de natuur.

uitwerking van tuinontwerp

Op iedere locatie heeft een tuin een eigen functie. Bij een bedrijf is het een visitekaartje, bij een zorginstelling is het een gezellige tuin met beleving, thuis kan het een verlengstuk zijn van de woning; een ruimte om te genieten met vrienden of een plek om volledig tot rust te komen. Voordat we beginnen aan het tuinontwerp bespreken we graag eerst de volgende punten:

- Wie zijn de gebruikers en hoe intensief wordt de tuin gebruik?
- Aan welke eisen en wensen moet de tuin voldoen?
- Verlichtingsplan, met de juiste verlichting geniet u langer én alle seizoenen van uw tuin.
- Bergruimte, overkapping, tuinkantoor, veranda of buitenverblijf? Wij nemen de bouwkundige elementen graag mee in de aanleg.
- Waterbeheer, afwatering, water opslag of beregening.
- Onderhoudsplan, wij onderhouden uw tuin wanneer gewenst ook na de aanleg. 

Wij hebben ervaring met allerlei soorten tuinen en voegen graag uw wensen en onze expertise samen tot een tuinontwerp. Door hier te klikken opent u een nieuw venster met onze recent uitgevoerde projecten, wellicht krijgt u inspiratie voor uw eigen droomtuin!

Wij verzorgen niet alleen het ontwerp maar het complete pakket denk daarbij aan: grondwerk, bestrating, bouwen van veranda’s en tuinhuizen, aanleg van (zwem)vijvers etc. 

Interesse in onze diensten? Neem dan contact met ons op. 

©2024 - C. van Doesburg tuinen & houtbouw
Webdesign: OK-Design