tijd en moeite besparen?

Dat kan! Geen gesjouw met gieters, tuinslangen en/of losse sproeiers...

Hier leest u meer over "waterbeheer" en wat wij voor u kunnen betekenen.

 

 

beregeningsinstallatie / sproeisysteem

Door een beregeningsinstallatie en/of sproeisysteem aan te laten leggen word de beplanting voorzien van een correcte hoeveelheid water op de juiste plaats én tijd. Dit zorgt voor een goede groei van de planten en het gazon, ook in droge periode. Daarnaast bespaart u op de kosten van water, een goed afgesteld sproeisysteem verbruikt namelijk nooit meer water dan noodzakelijk. De beregeningsinstallatie zorgt voor een groene tuin, zelfs wanneer u op vakantie bent!

Het aanleggen van een nieuwe tuin of tuinrenovatie is het beste moment voor het installeren van een beregeningsinstallatie maar ook in bestaande tuinen kan een sproeisysteem geinstalleerd worden zonder de beplanting te beschadigen.

Wij werken in 3 stappen:

Stap 1: Het opstellen van een beregeningsplan.

Stap 2: De aanleg van de beregeningsinstallatie

Stap 3: Het afstellen van de installatie

Om nog meer te besparen is het mogelijk om grondwater of oppervlakte water te gebruiken als waterbron. Daarnaast plaatsen wij ook waterbassins voor de opslag van hemelwater. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden.

afwatering & drainage

Wateroverlast zoals: grote plassen in uw tuin, een kelder of kruipruimte die blank staat of optrekkend vocht in de gevel... Herkenbaar? Dan is het aanleggen van drainage zeker het overwegen waard! Een drainagesysteem zorgt voor een goede hemelwaterafvoer in uw tuin en rondom uw huis.

Een goed drainagesysteem voorkomt vervelende problemen zoals:

- Het verzakken van tuinpaden, straatwerk en terassen
- Kelder of kruipruimte die blank staat
- Optrekkend vocht in de gevel
- Plassen op het gazon
- Aantasting van het hout van bijvoorbeeld uw pergola, schutting, verando of andere houtbouw in uw tuin

Een drainagesysteem wordt onder het grondoppervlak ingegraven, het ideale moment om het aan te leggen is dan ook tijdens de aanleg of renovatie van uw tuin. Ook bestaande tuinen kunnen we voorzien van een draingesysteem.

Benieuwd naar de kosten en de mogelijkheden voor een beregeningsinstallatie of drainagesysteem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

©2024 - C. van Doesburg tuinen & houtbouw
Webdesign: OK-Design